400 - 700 gram
färska eller 500 gram frysta hallon
12 msk
socker
11 msk
smör till formen
1125 gram
kallt smör eller margarin
13 msk
socker
12 dl
vetemjöl
12 dl
havregryn
11,5 krm
saltSätt ugnen på 200 grader vanlig ugn. Smörj en pajform på ca 28 cm diameter med en msk smör. Lägg i hallon och sprid ut dem i botten på pajformen. Pudra över lite socker. Blanda tärnat smör med socker, havregryn, vetemjöl och salt hastigt till en smulig deg i en bunke. Bred ut degen i ett jämnt lager över hallonen i formen. Ställ in pajen på mellanläge i ugnen och grädda tills den fått ljusbrun färg i 20-25 minuter. Låt svalna något innan servering.
Smält smör i en kastrull och rör ner socker, vetemjöl och havregryn. Smörj en pajform med smör. Grädda hallonpajen ca 25-30 tills den får fin färg. 2 dl havregryn
Igår kväll bakade jag och mamma små söta hallonpajermed vit choklad. Blanda hallonen med potatismjöl. Ta ut pajerna och fyll dem med hallon och toppa med vit choklad
Jag erbjöd mig att köpa med lite fika vilket fru A tyckte var en bra idé. Smält smöret till toppingen och blanda i havregryn och socker, lägg ovanpå bären
Lägg ner vaniljstången och fröna i en kastrull tillsammans med mjölk och grädde. Idag fick vi besök på eftermiddagen och då passade jag på att göra en hallonpaj och en hemgjord vaniljsås
Smula ner jästen i havregrynsblandningen. Blanda samman 3 dl mjölk och havregrynen, låt detta svälla i minst 1 timme. Blanda 3 dl mjölk med oljan och värm detta till 37 grader. 3 dl havregryn
Smörj fyra portionsformar eller en stor pajform med en liten klick smör. Blanda i med smuldegen. Täck eventuellt över med lite folie mot slutet om chokladen börjar brännas
Arbeta så lite som möjligt med degen. Toppa med färska eller frysta hallon. 1Slå tillbaka blandningen i kastrullen och värm krämen under noggrann omrörning med en visp och låt den få ett riktigt uppkok
Söta dom eventuellt genom att blanda med lite sötströ (eller annan sötning). Smuldegen innehåller även havregryn och riven kokos, och eftersom många som inte tål nötter tål kokos (eftersom det inte är en nöt egentligen) passar den för nötallergiker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.