Hallonpaj med havregryn
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 - 700 gram färska eller 500 gram frysta hallon
  • 12 msk socker
  • 11 msk smör till formen
  • 1125 gram kallt smör eller margarin
  • 13 msk socker
  • 12 dl vetemjöl
  • 12 dl havregryn
  • 11,5 krm saltSätt ugnen på 200 grader vanlig ugn. Smörj en pajform på ca 28 cm diameter med en msk smör. Lägg i hallon och sprid ut dem i botten på pajformen. Pudra över lite socker. Blanda tärnat smör med socker, havregryn, vetemjöl och salt hastigt till en smulig deg i en bunke. Bred ut degen i ett jämnt lager över hallonen i formen. Ställ in pajen på mellanläge i ugnen och grädda tills den fått ljusbrun färg i 20-25 minuter. Låt svalna något innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.