1250 g
hallon frysta eller färska 3 dl vispgrädde 2 st ägg 3 msk florsocker 2 tsk vaniljsocker
1 ev.
ca 100 g hallon frysta eller färska
1250 g
hallon frysta eller färska
13 dl
vispgrädde
12 st
ägg 3 msk florsocker 2 tsk vaniljsocker
1 ev.
ca 100 g hallon frysta eller färskaLåt hallonen tina helt eller halvt.Mixa hallonen till en slät smet. 250 g hallon frysta eller färska Halvtinade hallon. Mixade hallon. Vispa grädden medelhårt. 3 dl vispgrädde Vispad grädde. Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker. 2 st ägg 3 msk florsocker 2 tsk vaniljsocker Ägg, florsocker, vaniljsocker. Vispa. Blanda ihop äggsmeten med de mixade hallonen och vispade grädden. Tillsätt grädde och hallon. Blanda. Med glassmaskin: Häll smeten i glassmaskinen och kör tills maskinen tycker den är klar. Utan glassmaskin: Häll smeten i en form eller plastburk med lock. Ställ in i frysen. Rör om var 30:e minut de första två timmarna. Frys ytterligare minst 1 timme. I glassmaskin. Färdig hallonglass. Upptining: Låt stå ½ timme i rumstemperatur eller 2 timmar i kylskåp innan servering. Om du har frysta hallon låt även dessa tina. Tippa upp glassen i en form eller på ett fat. Lägg hallonen över glassen. Servera! Ät och njut! ev. ca 100 g hallon frysta eller färska
Hallonglass. Sätt ugnen på 175 grader. Tina de frysta hallonen enligt anvisning på paketet. Smörj kanterna i en form med löstagbar kant (ca 24 cm) och kläm fast ett bakplåtspapper i botten
Vispa äggulor och socker tills smeten blir ljus och porös. Rör i grädde, mjölk, mixade hallon och några droppar hallonessens och rör om tills allt är väl blandat
Jag älskar bär och särskilt hallon. Bland de lyckligaste stunderna i livet är när jag står vid en hallonbuske och plockar och äter hallonen direkt från busken… total njutning
Hallonglass utan maskin2 äggulor ½ dl florsocker 2 äggvitor2 msk strösocker 2 dl vispgrädde2 dl frysta hallon som har tinatBörja med att mosa dina hallon med en gaffel
Hallonglass 2 portionerCa 250g kokosmjölk (jag använde mig utav Santa Marias)3 äggulor2msk sötströ0,5tsk vaniljpulver1dl hallonVispa kokosgrädden i en bunke, och se till att den stått kall innan och att den känns stum när du skakar den, inte vattnig
Mixa och passera hallonen genom en finmaskig sil. Lägg gelantinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter. Värm hallonpurén i en kastrull och lägg i gelantinbladet
Vispa äggulor och honung pösigt. Vispa grädden till ett fast skum. Blanda äggsmet, vispgrädde och kvarg. Häll smeten i en form och frys minst 3 tim eller kör den i en glassmaskin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.