Hallonglass
www.recepten.se
www.recepten.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 250 g hallon frysta eller färska
  • 13 dl vispgrädde
  • 12 st ägg
  • 13 msk florsocker
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 1 ev. ca 100 g hallon frysta eller färska
  • 1250 g hallon frysta eller färska 3 dl vispgrädde 2 st ägg 3 msk florsocker 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ev. ca 100 g hallon frysta eller färska
  • 1250 g hallon frysta eller färska
  • 13 dl vispgrädde
  • 12 st ägg 3 msk florsocker 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ev. ca 100 g hallon frysta eller färskaLåt hallonen tina helt eller halvt.Mixa hallonen till en slät smet. 250 g hallon frysta eller färska Halvtinade hallon. Mixade hallon. Vispa grädden medelhårt. 3 dl vispgrädde Vispad grädde. Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker. 2 st ägg 3 msk florsocker 2 tsk vaniljsocker Ägg, florsocker, vaniljsocker. Vispa. Blanda ihop äggsmeten med de mixade hallonen och vispade grädden. Tillsätt grädde och hallon. Blanda. Med glassmaskin: Häll smeten i glassmaskinen och kör tills maskinen tycker den är klar. Utan glassmaskin: Häll smeten i en form eller plastburk med lock. Ställ in i frysen. Rör om var 30:e minut de första två timmarna. Frys ytterligare minst 1 timme. I glassmaskin. Färdig hallonglass. Upptining: Låt stå ½ timme i rumstemperatur eller 2 timmar i kylskåp innan servering. Om du har frysta hallon låt även dessa tina. Tippa upp glassen i en form eller på ett fat. Lägg hallonen över glassen. Servera! Ät och njut! ev. ca 100 g hallon frysta eller färska

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.