Eftertätter

Eftertätter

Hemgjord citronglass i rånskål

Hemgjord citronglass i rånskål

Glass5 dl vispgrädde 1,5 dl kondenserad mjölk 0,5 citron 1,5 dl lemon curd. 1Kolasås1 dl vispgrädde 1 dl ljust muscovadosocker 1 dl pekannötter, hackade
Crème brûlée

Crème brûlée

Ingredienser Portioner. 8 1 vaniljstång 5 dl vispgrädde 1 1/2 dl mjölk 7 äggulor 1 1/2 dl strösocker 5 msk råsocker Lägg till i inköpslistan
Cheesecakerutor med blåbär

Cheesecakerutor med blåbär

Glass5 dl vispgrädde 1 burk kondenserad mjölk [397 g] 6 krm vaniljpaste 4 krm citronsaft. 1Vaniljsås2,5 dl mjölk 1 krm vaniljpulver (eller 1 vaniljstång) 0,75 dl strösocker 3 äggulor 0,3 dl majsstärkelse 50 g smör, mjukt
Råkräm

Råkräm

2 äggulor. 12 msk strösocker. 11 msk vaniljsocker. 12 dl kall vispgräddeLägg äggulor, socker och vaniljsocker i en skål
Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj

500 g rabarber 150 g smör 2 dl havregryn, glutenfria 2 dl glutenfri mjölmix 2 dl rörsocker 0,5 tsk bakpulver 1 tsk flingsalt 0,5 dl vispgrädde 0,5 dl sirap
Pannacotta

Pannacotta

5 dl grädde. 10,75 dl socker. 10,5 vaniljstång. 12,5 gelatinblad eller 1,2 tsk eller 7 ml gelatinpulverLägg gelatinblad och täck med lite kallt vatten i en skål
Hallonglass

Hallonglass

250 g hallon frysta eller färska. 13 dl vispgrädde. 12 st ägg. 13 msk florsocker. 12 tsk vaniljsocker. 1ev. ca 100 g hallon frysta eller färska