Ikväll har vi testat att göra egen glass, på enklast tänkbara vis! Och gott blev det :) Ett lite nyttigare alternativ som du själv kan bestämma smaken på.Hallonglass 4 portioner Ca 10 minuter 2 dl kesella
Idag var jag sugen på något "brödigt" till lunch och kom på mitt recept på havre & kesella frukostfrallor som jag ofta gjorde till frukost för ett par år sedan
För lite sötning när man bakar påkesella och inte smör gör att bollarna blir lite syrliga så klokt att smaka av både med sötning och kaffe innan man börjar rulla
Vispa grädden och blanda med hallonpurén, äggsmeten och kesellan. Hallonglasspå choklad- och valnötsbottenVid Hornborgasjön mellan Skövde och Falköping – inte långt ifrån Journal Chocolats redaktion – ligger Löfwings Ateljé och Krog
Delat på två. kesella, jordnötssmör och vatten i en matberedare, blanda till en jämn smet,. gröt på havregryn då jag normalt är hungrig igen efter 1. 200g kesella 1 %. Fett 15,2 200g kesella
1. Vispa grädde hårt. 2. Blanda samman den vispade grädden med kondenserad mjölk i en bunke. 3. Skrapa ur kärnorna från vaniljstång och rör ner dem i smeten
Rör samman det med kesellan och vänd ner i äggsmeten. 10,5-2 dl Socker ( 0,5-2 dl socker beroende på HUR söt du vill ha den). 1500 g Kesella 10%. 1BärSätt ugnen på 170-175 grader
Vanilj- & Hallonglass . Ja men man måste ju få yla lite sommarvisor när termometern sakta stiger uppåt, varmare varmare hojtar jag exalterat till mannen som käkar glass som det inte fanns någon morgondag
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Här kommer tips på lite tilltugg som ni kan bjuda era vänner på till mellon ikväll. Förra lördagen hade vi gäster hemma och till välkomstdrinken bjöd jag på lite goda tillbehör som är superenkelt att göra
Så full rulle på detta och jag försöker satsa hundra procent. Sedan blir de på det igen i morgon. Själv har jag blivit helt insnöad på smoothies i alla sorter
Här kommer receptet på ett underbart gott, saftigt och framförallt kalorisnålt bröd. Om du vill baka dem som bullar placerar du dem istället på bakplåtspapper och låter grädda i ugnen under samma tid, beroende på hur stora du gör bullarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.