4 8 fina skivor lövbiff (à ca 75 g) 1 liten rödlök 8 - 9 sardellfiléer 1 kruka basilika 1 msk kapris 4 äggulor 2 msk smör flingsalt nymalen svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Den klassiska fyllda lövbiffen som får räknas som en av 70 tals klassikerna, här i min tappning med fyllning av grov senap, bostongurka, ost och purjolök
Vispa upp allt från botten och sjud sedan på låg värme och smaka avmed salt och peppar. Som tillbehör gjorde jag hasselbackare av både potatis och palsternacka
Smaka avmed salt och peppar. Lägg därefter på löken och champinjonerna på ena halvan av biffen. Om ni ska äta något extra till kvällen så är denna rätt medlövbiff inte alls dum
Det är sånt man får ”stå ut med’” när man har förälskat sig i en jägare. Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Garnera köttet med apelsinski-vor och rosmarin, och servera med potatis, grönsaker och syltad steklök
Bred ett lager dijonsenap på lövbiffarna och fördela fyllningen på ena halvan av varje lövbiff. Avslutarmed ett kinesiskt ordspråk som i all sin enkelhet är värt att tänka på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.