4 8 fina skivor lövbiff (à ca 75 g) 1 liten rödlök 8 - 9 sardellfiléer 1 kruka basilika 1 msk kapris 4 äggulor 2 msk smör flingsalt nymalen svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Crashedpotatoes är ett lite roligt tillbehör, som en kombination av kokt potatis och ugnsrostad potatis då man först kokar potatisen tills den är nästan klar, mosar den och slutligen rostar den i ugnen för en knaprig och god yta
Blanda en lag av ättikssprit, vatten, socker, vitpeppar och persilja. Glöm inte att spara sky från steken och blötläggningsvattnet från svampen till den goda svampsåsen
Bred ett lager dijonsenap på lövbiffarnaoch fördela fyllningen på ena halvan av varje lövbiff. Avslutar med ett kinesiskt ordspråk som i all sin enkelhet är värt att tänka på
När jag ändå var igång och mixade ihop en rosaskimrande och läskande glass av jordgubbar och banan, passade jag på att testa en ny idé med mango och kokosgrädde, vilket visade sig bli en krämig och lagom söt solgul historia
Smaka av med lite soja, salt, svartpeppar och vitpeppar. Smaka av såsen, krydda eventuellt lite mer. Jag gillar att fräsa på lövbiff eller fläskfilé och göra en god sås med lite grönsaker
Vi har besök igen, denna gång av svägerskan och hennes kille. en stekspade eller botten av ett glas. Det är första gången som jag själv gör ”crashedpotatoes” men jag vet att det är väldigt poppis bland andra matbloggare (speciellt i USA) och nu förstår jag varför
4 4 port ris (gärna jasmin) Sås 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl honung eller strösocker 1 msk riven färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1 tsk majsstärkelse Grönsaker 2 tsk sambal oelek 1 lime 1 msk olja salt 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g) 250 g pak choi Kött ca 500 g lövbiff 1 msk olja 1 msk sesamfrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Rör om då och då. Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa och med en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.