Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vittvin hemma och var ganska less imatbutiken körde jag det bekväma alternativetmedhalvfabrikat
Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta med mängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av medlite av den, ett glas rött vidsidan skadar inte heller
Veckans så otroligt goda pirogmedsvamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. Den gången jag tänker på var i samband med att vår son föddes i Umeå
I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprättmedkrispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Stek svamparna hela i en blandning av smör och olja tills de har fått fin yta på båda sidor
Saltad fårticka och blek taggsvamp ger ett härligt tuggmotstånd. I många år lagade jag en vitlöksgravadstömmingenligt ett recept från fiskrestaurangencatteleini Stockholm
Minsvamp får en lite sötma från honung, men du kan annars använda sötningsmedel om du vill. Mycket god blev den till en glutenfriankleverterrine från Guyader som jag köpte medmig från senaste besöket på Åre Delikatess
Lägg på ett till lager plattor och toppa medsvampröra. Tur att jag har vänner som kan förse migmed underbart god mat, ta bara Martina som lagade den här himmelska
Att plocka upp några svampar och tomater ur sina burkar och upp på en nygräddad pizza eller till exempel stuva ner i en frasig nybakad baguette medlitekrispig sallad är en ren lycka
Det finnsolika sätt att rensa svamp, en del sorter som vanliga kantareller går enklare, medan trattkantareller, trumpetsvamp och soppar kräver mer noggrann rensning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.