Höstig päronpaj medmandeloch ingefära. Kylsagen ochhöstigochmed lite allmänt vardagspyssel. Denna paj fylldes med päron, mandeloch ingefära - härliga smaker att foga samman
Att knåda, tålmodigt vänta, lukta och till sist även få smaka på något som man lagt ner både kärlek och tid på gör det hela bra mycket roligare än att bara rycka med sig en påse bröd från hyllan i affären
Och det bästa med att jobba hemifrån som jag nu gör är att jag har tid att slänga ihop ett bröd och låta det gå klart i ugnen medan jag sitter och fixar vid datorn
Vi hade ett litet vänmingel med julkänsla, då bjöd vi på en varm och god äppeldryck med glöggkänsla, grönkålschips och pizzabitar med grönkål, fikon, mandeloch grönmögelost
Häromveckan gjorde jag radiokaka medfikonoch salta mandlar. Avsluta med choklad. Tillsätt rivet skal av en apelsin (jag tog bara en fjärdedels apelsin och då blev det en svag antydan till apelsinsmak)
Blanda ihop mandel, honung och kanel i en bunke och bred ut ett tunt lager på ett bakplåtspapper. Lägg fikonen i en ugnsfast form och pensla med smält margarin
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, ochmed lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Koka upp mjölken med vaniljstången, vaniljfröna och hälften av sockret. I vissa delar av landet har det redan kommit snö, men här i huvudstaden får vi nöja oss med frost, än så länge
Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Färska fikonmed gorgonzola ochhonungFikonHonungGorgonzolaPepparSkivafikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
BAKADE FIKONMED GETOST, HACKADE NÖTTER OCH HONUNG. Du kan med fördel kryssa dem lite med en vass kniv och öppna upp dem lite för att lättare fylla dem lite extra
Inlägget Höstig risotto med sparris och kantareller dök först upp på theVeganista. Min sambo och blivande make fyllde år för ett tag sen, det måste såklart firas med god mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.