En god rätt som både barn, tonåring och vuxna åt med god aptit. Lägg ovanstående smörblandningi en ugnsfast form, som ni sedan lägger torskryggsfileerna ovanpå
Torskryggi ugn med pepparrotsmos. Skillnaden är tillagningen av torskryggen, som jag valde att tillagai ugn istället för att steka, men pepparrotsmoset och citronsåsen är Catarinas recept
Servera med kokt potatis och broccoli. Rör ihop creme fraiche och vatten i en ugnsfast form. Lägg ner den frysta fiskenimitten av formen, ringla över smör och krydda ordentligt
Lägg ner dillen och kräftorna, rör runt och smaka av med salt. Sila bort citronvattnet från grönsakerna (sila gärna ner det i en burk och spara i kylen för att använda en annan gång)
Servera medris/potatis eller bara en god sallad. Lägg ifiskfiléni formen och salta och peppra. Ta sedan ut den och smula över fetaost och sist Keldas tomat och creme fraiche pastasås
IngredienserPortioner. 4 Rimmad torsk 4 port torskrygg (à ca 140 g) 1 1/2 msk salt 2 tsk socker 5 dl vatten Potatiscrème 600 g mandelpotatis 2 dl smetana 1/2 citron salt peppar Dillsmör 2 dl avrunna skalade räkor i lake 1/2 purjolök (à ca 100 g) 1 kruka färsk dill 100 g smör färskpressad citronsaft (några droppar) 1 ask krasse Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Idagfirar jag sommaren med en riktigthärligfisk- och grönsaksrätt. Koka upp en kastrull med vatten. Det är både hälsosamt och klimatsmart att dra ned på kött- och fiskkonsumtionen och i stället satsa på mer grönsaker
Servera torsken tillsammansmed rostade grönsaker och pepparrotssmör. Vispa upp smöret tillsammansmed pepparroten, citronskalet och lite salt och peppar med en elvisp så att du får ett fluffigt smör
Men idag blev det torskryggi ugn och det var godkänt…. Men de små godingarna följde med oss hem, det blev liteinlinesåkning av Mille och Milton cyklade
Torka av torskryggenmed hushållspapper. Häll det klara smöret över sken, lägg på en tunt skivadcitron och servera med kokt sparris och blomkålsmos
Ringla över olja och krydda med salt och örtkrydda. Igårgrilladevi beer can chicken och tillkycklingen hade vi rostade grönsakeri ugn och en tryffelaioli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.