Lägg i dem i bunken och blanda väl, så alla bitar har kryddblandnign på sig. Värm en stekpanna på god värme, lägg i smör och stek köttet under omrörning i 10-15 minuter eller tills det är klart
Lägg i dem i bunken och blanda väl, så alla bitar har kryddblandnign på sig. Värm en stekpanna på god värme, lägg i smör och stek köttet under omrörning i 10-15 minuter eller tills det är klart
Sorbet på pumpa är som inget annat. Det är lätt att göra och du svänger ihop den på ett kick och låter den frysa till över natten till en smaksensation av kanel, kardemumma och banan tillsammans med pumpan
Jag har en ny befattning på mitt jobb som tar tid och energi så här i början och mycket av min lediga tid går åt att planera matlagningskurser och fundera på mina kostkonsultationer som jag inom kort kommer att dra igång
Höstig grynotto med smörstekta kantareller, soltorkade cocktailtomater & parmesan på endivebädd – buljongkokta matgryn av havre, vete och råg med smörstekta gula kantareller, morotsslantar, soltorkade cocktailtomater, röd lök och grana padano serverat på en bädd av olivoljefräst endivesallad
Bred lite smör på en brödskiva. Lägg på några skivor ost och strö på kebabkrydda. Man kan variera mackan och ta strimlad skinka, några små bitar ananas och lite champinjoner samt ost på mackan som ombyte, krydda med kebabkrydda och- eller oregano
svaret på torrt bröd är brödrost. Ett riktigt saftigt bröd med gröt kokt på havre, solrosfrön och linfrön i degen, kunde ett antal timmar senare avnjutas i mitt hem - ljuvligt gott
Ta det bara bit för bit och tänk på vad du stoppar i grytan – du vill inte ha en kladdbouillabaisse. Lägg en morot, en halv lök, några fänkålsbitar, en liten torkad chili, nio svartpepparkorn och tre lagerblad i en liten kastrull och fyll på med vatten
Så då var åter dags att tänka på refrängen, fredagsrefrängen tänker vi på så klart. Då har vi faktiskt ett suveränt fredagsmysmatrecept att bjuda på, tycker vi i alla fall
Idag har jag och skruttan varit lediga och grabbarna varit på skola/jobb. Igår kväll var jag och Kiron på skolan och gjorde årets temabok, de har ett tema varje år som de arbetar kring
Ceviche på lax på svenskt vis – med svenska smaker är en rätt inspirerad av det sydamerikanska sättet att servera fisk på där den marineras i citron- eller limejuice och smaksätts med chili
Varit på gymet och svettats lite på löparbandet, så då är det skönt att komma hem till lagad middag. Det bästa med rödvinsås är att typ all alkohol kokar bort så man behöver inte räkna så mycket på vinet
Spenderade helgen i min mors stuga på Österlen. På lördagen besökte vi veteranmarknaden i Degeberga. På kvällen åkte vi alla till Friden och makalösa pizzor med allt från tryffelsalami, chevre och lammfärs till en hel liten bläckfisk
Ingredienser 1 glas 2 glas 3 glas 4 glas 5 glas 6 glas 7 glas 8 glas 9 glas 10 glas 11 glas 12 glas 13 glas 14 glas 15 glas 16 glas 17 glas 18 glas 19 glas 20 glas 0 odefinierad sodavatten 0 odefinierad isbitar , krossade 0,5 st limefrukt(er) 1 odefinierad myntablad 4 cl sockerlag 4 cl vit rom Köp receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.