I förra veckan lyckades jag övertala min man att återskapa denna fantastiska pastarätt från i våras. Ni får helt enkelt ta och pröva själva Min mans mat
Vill man prova på annat vis, när man sätter sin deg, kan man tillsätta rumsvarmt fett. Idag är det kanelbullens dag och jag har inte hunnit baka en endast liten kringla
Ikväll satte jag lite guldkantpå en av Sveriges vanligaste vardagsrätter, spagetti och köttfärssås. En variant på caprese med varma tomater som rostas i ugnen smakade finfint som tillbehör
Vill man söta den något kan man köra i en banan, men för mig behövdes inte det. Var lite försiktig med ingefäran, kör gärna i lite i taget på slutet, mixa och smaka av
Kan man så tycker jag att man ska försöka hålla sig till ekologiska tomater och solmogna. Låt sedan blandningen gå igenom en sil för att få bort omortlade senapsfrön och skal från tomat och paprika
Lite glutenfria kex som blev över från ostbrickan med Jessica i fredags kväll. Att rosta grönsakerna gör dem något sötare i smaken vilket blir riktigt gott i en soppa
Beroende på vad du smaksätter med så kanske du behöver någon sötning på glassen för att höja smaken. Jag lovade mina barn i veckan att vi skulle göra egen glass till efterrätt i helgen
På så sätt hinner mjölet svälla, vilket gör så att mjölet kan absorbera mer vatten. Jag kan dock förstå att många andra fortsätter att köpa butikernas billiga och karaktärslösa industribröd, då många tror att det både är enormt tidskrävande och väldigt svårt att baka ett hembakat bröd
Jag experimenterade även fram ett nytt recept påkanelbullefyllning, detta eftersom jag ville ha en fyllning som höll ihop och inte separerade degen vilket ofta vanlig kanel/socker/smör-fyllning gör
Det är lätt att göra och du svänger ihop den på ett kick och låter den frysa till över natten till en smaksensation av kanel, kardemumma och banan tillsammans med pumpan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.