Lägg dem på plåtar. Låt degen jäsa 30 minuter under bakduk. Ta upp degen, knåda den på mjölat bakbord och baka ut den, antingen till 2-3 limpor eller 4 brödkakor. Sätt ugnen på 200 grader och låt degen bröden jäsa 30 minuter under bakdukar. Brödkakor 12-15 minuter mitt i ugnen. Limpor 25-30 minuter längst ner i ugnen 5 dl vatten
Om kålpuddingen verkar bli torr kan man späda med lite vatten eller buljong. 5 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1/2 dl ströbröd4-5 dl mjölk1/2 vitkålshuvudmargarin och lite sirap till stekningenSätt på ugnen 175 graderSkär kålen i små bitar eller strimlor. Grädda i mitten av ugnen 45-60 minuter
Vill man festa till rulladerna lite extra kan man alltid strö lite riven ost på dem innan man kör in dem i ugnen, för att sedan servera dem med ris och sallad
Nu har alla åkt hem, så vi får se om det är någon bra film på tv. Du kan strö lite vetemjöl över kycklingen innan du häller på gräddblandningen, då blir det lite fastare
Låt kakan kallna. Vispa till ett fast skum och servera till kakan. Sätt ugnen på 175°. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Hacka löken och stek sedan det och vitkål i en stekpanna tills de mjuknar utan att få färg. Mormors kålpudding (ca 4 portioner). Sätt ugnen på 200°C. Stek i ca 3 minuter och häll sedan över allt i en ugnsform. Täck den ordentligt med folie och ställ i ugnen ca 40 minuter. Ta sedan ut den och ta bort folien sen in i ugnen 10 minuter till. Mormors kålpudding (ca 4 portioner)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.