Bryn krossad vitlök i oljanLägg i den gula hackade löken och kycklingen och rör omLägg i det kokta riset och stek under omrörning Lägg i fisksåsen och vitpeppar och rör omPutta allt åt sidan och lägg i äggenRör om tills äggen börjar bli klara och blanda alltLägg upp på en tallrik och strö över korianderServera med lime och gurka Bättre än nässpray
När det mjuknar, tillsätt riset och stek någon minut. Koka upp och håll buljongen varm på spisen. När riset mjuknat, vänd ner riven parmesan, blanda runt och servera risotton med ugnsrostade tomater och färsk oregano och lite extra ost
Röd ris är väldigt populär, men brukar oftast göras på olika vis. Börja med att tvätta riset noga. strö över salt på varje sida och fritera tills de får en fin gyllene färg ( ha gärna lock på, då det skvätter en del)
Varva okokt ris och skivad purjo med salt och vatten i formen. Fördela kassler och banan över det färdiga riset, bred över gräddsåsen och strö över ost
Köttfärs pårisbädd - Kött påris. Glöm inte koka lite ris också. Nu hade jag ju ingen chili nästan (Så planerar jag) ska vara dubbelt så mycket som på bilden
Vi är kort sagt (och oerhört enkelspårigt) mest av allt sugna påris, kyckling och curry. Vi tröstar oss med våra bleka kopior, och drömmer under tiden om allt det fantastiskt goda vi åt på plats, som vi svårligen kan återskapa här hemma
Här har biffarna fått smak av selleri, ingefära, gurkmeja, vitlök och serveras en chilikryddad tomatsås med zucchini och en citronsmakande sesamsås på tahini – och rött ris som jag tycker är särdeles gott
Köttet från hönan och grönsakerna gör sig perfekt i en kall sallad påris och inlagda grönsaker – utmärkt sommarmat som gör sig perfekt en varm sommardag med ett glas rosévin
Servera detta med ett gott basmatiris och njut av tillfredställelsen att ha lagat riktigt god och nyttig mat till bråkdelen av tiden det skulle ta igentligen, och glöm inte att tacka husguden för den perfekta uppfinningen, Tryckkokaren
Idag testade jag att göra ris à la malta utan risgryn och det är svårt att avgöra om det är ris eller inte i den eftersom keso-kornen nästan känns som välkokta risgryn
Hälsosamt knäcke bakat på majs&- bovetemjöl. Jag äter bara glutenfritt om jag äter bröd, men kan tycka att det man köper eller bakar på glutenfritt inte är så gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.