Salta bitarna med flingsalt och låt dem snabbrimma i ca en halvtimme. Mixa slät med mixerstav. Servera fisken på blomkålspuré med äppelfläsk och rödbetor
Hälleflundramed kanderad citron, pepparrotsveloutée, lök, fänkål och rädisa. Skär lagom stora bitar av hälleflundran, salta och värm sedan två pannor på ganska hög värme till dessa
Men jag började med en god lunch på kockarnas krog. Så när jag igår stod vid fiskdisken och skulle planera helgens mat, låg tyvärr ingen Hjälmargös i disken men väl en hälleflundra och ropade till mig – gör något gott av mig
En av favoritfiskarna med en rökig kantarellsås och fast fin sparrispotatis. 400-600 gram hälleflundra. När fisken nått en temperatur runt 60 grader servera tillsammans med kantarellsås och potatis. 400-600 gram hälleflundra
6 1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten) eller vatten + salt (1 l buljong motsvarar 1 l vatten + 1 tsk salt) 2 dl polentagryn ev 1 dl parmesanost (1 dl motsvarar ca 30 g) 2 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Hälleflundra är en fantasiskt god fisk, här stekt i smör med goda varma grönsaker till. Skär zuccini och aubergine i grova stavar, skiva purjolök, rödlök och vitlök, stek i omgångar i olivolja och krydda med salt och peppar
Härligt saftig med citronlag. Blanda ihop mandelmjöl, polenta och bakpulver. Rör ned mjölblandningen varvat med ägg och citronskal i skålen med margarin och sockerblandningen
och pepparrotstoast till förrätt och Smörstekt hälleflundramed tomatrisotto till varmrätt. Istället la jag ned mer arbete på risotton, som ju måste tillagas med kärlek för att den ska bli bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.