Nu är det enklare än någonsin att välja bort kött, fågel eller fisk. Säg hej till MiFú - ett stekbart mjölkprotein fritt från laktos, soja, gluten och ägg!
Rigga ett vattenbad genom att ställa en rundbottnad bunke i en kastrull med sjudande vatten. Vispa samman ägg och vin i bunken tills det börjar tjockna, vispa vidare i smöret, litet i taget, det skall bildas en majonnäsliknande sås, tag av från värmen innan du vispat i allt smör
Koka upp vatten i en stor kastrull till pastan. Hetta upp 1 tsk olivolja i en stekpanna. Salta och tillsätt resten av olivoljan i det kokande pastavattnet
Skala rödbetorna och lägg dem på aluminiumfolie, skiva över smöret, bryt sönder vitlöken och strö över klyftorna med skal på, strö över salt, peppar och örter
Skala och tärna moroten mycket fint. Skiva vitlöken och finhacka gullöken. Lägg oljan i en stekpanna och sautera lök, vitlök och morot på låg-medelvärme
Knäck äggen och häll i en bunke tillsammans med mjölken. Vispa i mjöl, salt och peppar. Skala och strimla rotfrukterna tunt, går bra att riva på den grova delen på rivjärnet