Rör ut jästen i vattnet och blanda sedan ner resten av ingredienserna. ”Det här är frukostbrödens svar på Caroline af Ugglas sångskola, alla kan baka dem”, så säger Martin Johansson om sina kalljästa frukostbullar och jag kan inget annat än att hålla med honom
Något av surdegsbröden har jag ännu inte provat men jag tror säkert att de är goda. Jag talar självklart om Martin Johanssons (som drev bloggen Pain de Martin och som nu driver denna blogg) bok Enklare Bröd
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Krydda och smaka av såsen med salt och cayennepeppar efter smak samt citronsaft. Skär fisken (använd gärna en blandning av både lax och kolja) i grytbitar om 2 centimeter. Tillsätt sockerärtor och purjolök när 1 min återstår av koktiden på fisken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.