”Det här är frukostbrödens svar på Caroline af Ugglas sångskola, alla kan baka dem”, så säger MartinJohansson om sina kalljästa frukostbullar och jag kan inget annat än att hålla med honom
Receptet kommer ifrån MartinJohanssons bok. Fina bubblor blev det i brödet. Gott och segt bröd. Så här blev slutresultatet efter ett par timmars väntan
Dela sönder jästen och smula ner den i en bunke. Häll det ljumma vattnet i bunken. Rör om. Tillsätt salt, margarinet, all rågsikt och 6 dl av vetemjölet
Igår ringde DN mig och hade en intervju med mig mellan två av mina lektioner, angående min blogg och min medverkan som bloggare i förra årets Chokladfestival
Smula ner jästen i en bunke. Värm yoghurten i en kastrull eller mikrovågsugn till fingervärme, 37º. Häll lite av yoghurten över jästen och rör tills den löst sej
Nu har det hänt och jag erkänner villigt – jag är fullkomligt brödbaksberoende igen. Denna vecka har jag stått med fingrarna i en bröddeg samtliga dagar
Jäsningen och gräddningen tar ungefär 4h, Så det tar sin lilla tid innan brödet är klart, men det är såå gott. Jäsningen och gräddningen tar ungefär 4h, Så det tar sin lilla tid innan brödet är klart, men det är såå gott
Brödet kommer att sjunka ihop en aning efter gräddningen. Nu har jag äntligen invigt mitt plastiga, gula, lilla vrålåk till hushållsassistent med att knåda ihop ett glutenfritt lantbröd med durramjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.