Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på. Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta
Recept på cachumber finner du i eget inlägg här intill eller söker i sökrutan uppe till höger. En vegetarisk och till och med vegansk gryta som är verkligt god och ganska lättlagad
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Lägg tillbaka kött och grönsaker i såsen. Sen har man grytan som man kan värma på någon dag senare till middag igen och då är den ofta godare till och med
Lägg över i en gryta. Tillsätt grädden och red av grytan. Skär fläskfilén i cm-tjocka skivor, salta, peppra och strö på paprikapulver och stek den på bägge sidor
För med den här grytan är det just så att man utgår från grönsakerna och så tillsätter man fisken. Fortsätter på temat tänk grönt och addera sedan fisk, fågel eller kött
Lägg grönsakerna i botten på en eldfast form eller gryta, därefter salviabladen. se till att kärlet du valt är hyggligt trångt, men att de olika kanindelarna kan ligga i ett lager och inte på varandra
ca 0,75 kg grytbitar av lamm (bog, bringa, rygg) 1 purjolök, stor 0,75 l kantareller (eller annan svamp, färska eller 200 g från burk) salt svartpeppar 1 msk vetemjöl 2-3 dl buljong, från tärning 2 gröna paprikor 1 röd paprika
Vill du ta del av lite bilder därifrån så lägg gärna till mig som vän på Facebook. Idag får du ett av de recept jag lagade när vi var på Mallorca tidigare under vårvintern
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.