Tillsätt grädden och red av grytan. Lägg över i en gryta. Skär fläskfilén i cm-tjocka skivor, salta, peppra och strö på paprikapulver och stek den på bägge sidor
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan
Grytan går bra att göra någon dag i förväg och värma på när den skall ätas. Skär lök och paprika och bryn dem lite i stekpannan annan du lägger tillbaka korv och fläskfile, krydda med sambal oelek, soja, svartpeppar och häll på grädde och creme fraiche
Bryn fläskfilénpå hög värme i en stekgryta eller traktörpanna. För en tjockare sås, rör ihop vetemjöl med en liten del av såsen till en klumpfri redning och häll ner i grytan igen
Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på. Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan
Den här mustiga vintergrytan med nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet. Är ni inte så många runt bordet så är grytan perfekt att värma på dagen efter eller ha i matlådan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.