600 g
fläskfilé 1 msk smör el margarin Salt Peppar 140 g bacon ½ purjolök 2 dl vatten 2 dl matlagningsgrädde 1-2 msk kalvfond 2 msk mango chutney 1 msk kinesisk soja 1 röd paprika Salt Peppar Servera med Rostade rotsaker Klyftpotatis Brysselkål
Finhacka persiljebladen och strö dem över och avsluta med att hälla på en skvätt jungfruolja. Grekerna serverar den här grytanmed pilaffris eller en risformad sorts pasta som heter orzo, men den smakar ljuvligt även ihop med varmt bröd eller potatismos
Servera med t ex klyftpotatis eller ris och en god sallad. Fläskfilé, bacon, vitlöksost, grädde. Strimla filén, skär baconet i smala bitar och hacka rödlöken smått
Smält smöret i en stekgrytaoch bryn köttet. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar
I går hade vi lite adventsmys och åt bland annat en fläskfilégratäng med ädelost. Nu är näst sista veckan innan jul igång och vi har nedräkning till jullovet
Hetta upp en stekpanna med smör. Skölj och skär purjolöken i skivor. Purjolök i skivor. Blanda mangochutney, grädde, buljongtärning, vatten, soja, vinäger och ingefära i stekpannan och låt koka upp
Börja med såsen. Red mjölet med lite vatten o blanda i såsen. ) kålrot1 vitlöksklyftaca 20 cm purjolök1 gullök5 dl gräddeca 2-s dl mjölk1 påse smakrikostSalt o vit o svart pepparSåsen. ca 20 cm purjolök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.