Den här mustiga vintergrytanmed nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet. Blanda alla grönsaker utom brysselkålen med köttet i grytan
Grytan tillsammans med bulgur och blandsallad till dagens middag. Den här grytan har jag gjort tidigare eller iallafall en liknande version, men jag vet inte om jag lagt upp den här, i sådanna fall för väldigt länge sedan
Måndag betyder förstås vegetarisk igen här på bloggen, och idag får det bli en härlig och innehållsrik, ljummen sallad medbelugalinserochgrönsaker, toppad med soltorkade körsbärstomater och frasstekt, mandelpanerad tofu
När allt köttet är brynt, tag stekpannan medgrönsaker o kött och sätt tillbaka på värmen. I en stekgryta eller Wok, hetta upp ankfettet på medium värme
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan
Servera med kokt, ugnsstekt eller pressad potatis ochgrönsaker. av grytanmed cayennepeppar och salt. Få ingredienser men mycket smak är det i denna gryta
Häll vattnet i grytanoch börja koka på medelhög värme. Lägg i en gryta. Låt detta koka i totalt två timmar nu och späd med extra vatten ifall det ser ut att koka torrt
Tillsätt wokgrönsakerna, curry krydda, sirap, fish sauce och rör runt. Vill du ha grytan tjockare i konsistenten, strö i lite maizena, rör runt medan det puttrar
En het och fräsig karibisk grytamed curry och räkor från Jamaica. Jag hade stora räkor kvar i frysen från fried rice jag gjorde i veckan och det fick bli denna läckra gryta av dem
Jag gjorde i ordning en ”snabb-gryta” med kyckling och chorizo. Det går bra det med. Fräs kycklingen tills det börjar bli genomstekt, tillsätt då korven ochgrönsakerna (förutom potatisen och krossade tomaterna)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.