Jag har ett gott recept till julbordet. Eftersom tiden går i en ryslande fart och vi närmar oss mot julafton kommer jag låta denna veckan enbart publicera recept som ni förhoppningsvis kan känna er inspirerade av att göra med en gång
Skala och skiva potatisen. Skölj och skiva purjolöken. Lägg ett lager potatis i en smord ugnsfast form. Krydda med salt och peppar och strö på purjolök och dill
Lägg mjölet i en skål och ljumma mjölken. Vispa upp ägget lätt i en annan skål och blanda väl med yoghurt, olja, salt, socker, bakpulver, jäst och 1/2 dl av mjölken
Ansa kantarellerna. Finhacka lök och vitlök. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek kantarellerna i olja tills den har fått fin brynt färg, lägg då ner smör, lök och vitlök och stek i ytterligare ca 2 minuter
Kantskär brödskivorna och smula ner dem i en bunke. Häll på mjölk och låt dra 10 minuter. Blanda ner färs, salt, peppar och dill och arbeta ihop till en smidig färs
Nu har jag uppdaterat mitt gamla inlägg på Musaka med lite fräschare bilder. Moussaka är en ständigt återkommande rätt hos mig ända sedan barnsben och en vanlig rätt på hela Balkanhalvön