Just en sådan söndag hade vi nyligen och jag bestämde mig för att göra en pizza. De flesta av oss kan nog relatera till de dagar (oftast söndagar…) då man inte känner för att laga mat utan vill ha något snabbt, gärna salt, fett och hemlevererat
Min pizza à la Vego före gräddning…. Fårosten tog effektivt bort smaken av kokos, något jag uppskattade mycket, då jag blivit rätt trött på kokossmak efter några år med lite för mycket kokosolja i min mat
Häromdagen hittade jag en i en butik en glutenfri mjölmix från Urtekram, tror det var på Coop eller Ica Maxi i Södertälje, vi stannade där på vägen hem från road tripen för att handla
Jag är dock ledsen att behöva berätta det här för er, men skenet bedrar. Nu har jag äntligen invigt mitt plastiga, gula, lilla vrålåk till hushållsassistent med att knåda ihop ett glutenfritt lantbröd med durramjöl
Bred ut valfri tomatsås, lägg på pålägg och ost och baka av i ca 12-15 min per pizza. Dessa små pizzor svänger man relativt enkelt ihop, av en deg fick vi fyra stycken
Nyårsdagen lär alla pizzabagare baka för högtryck för att mätta alla nyårsfestare. Fördela också tunt skivade champinjoner, skinkan och oliverna, och strö över oregano
Mina ägg, som jag köper av en kompis, är dessutom värpta av lyckliga hönor som kaxigt sprätter omkring i det fria och mumsar i sig grönska, så gulorna gör skäl för sitt namn och lyser som solen själv
Hade halva degen sedan förrapizzabaket kvar i frysen, och den fick bli en väldigt läcker helgpizza. Jag vet inte om de dyrare som man kan köpa i köksbutiker är bättre, men jag tycker den här fungerade alldeles utmärkt, i alla fall för mina behov
Pizzabotten. Pizzafyllning. Blanda alla ingredienser till pizzabotten till en lagom konsistens (använde gärna elvisp), ha gärna i lite oregano, hackad chili eller annan valfri krydda)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.