Grillkyckling med eld i baken
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 pers Ca 1 timme För denna kyckling krävs en klotgrill med lock.
  • 1,5 kg
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 1 citron utan skal
  • 1,5 dl öl
  • RUB
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk mald ingefära
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk farinsocker
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 0,5 tsk grovmald svartpeppar
  • 0,5 tsk chilikrydda
  • 600 g färskpotatis
  • 2 små klyftade röda lökar
  • 4 krossade vitlökar
  • 0,5 dl soltorkade tomater i olja
  • 1 dl kalamataoliver
  • flingsalt
  • svarpeppar
  • olivolja
  • 2 Smält smöret och pensla hela kycklingen både utvändigt och invändigt. Stoppa in en klick under bröstskinnet också, så blir det extra krispigt skinn.
  • 3 Ska lök och klyfta den. Skär bort skalet av citronen och skär den i bitar. Fyll kycklingen med lök och citron.
  • 5 Tänd rikligt med briketter i grillen.
  • 6 När briketterna är grå och glöden perfekt, flytta undan kolen ut mot sidorna av grillen så att det blir plats i mitten
  • 7 Ställ konservburken mitt i kolen. Använd grillvantar när du gör detta. Jag ställde kycklingen mitt i kolen, men jag tror också att det går bra att ställa den på ett galler ovanför kolen. Var bara noga med att inte ha glödande kol direkt under kycklingen.
  • 45 min till en timme. Kanske längre, beroende på din glöd. Kolla med termometer när innertemperaturen är 80 grader Då är den genomstekt. Ta av den av grillen, skär upp och servera genast.
  • 1 Sätt ugnen på 225 grader 2 Skrubba potatisen och skär den i halvor. Lägg dem i en ugnsfast form.
  • 3 Klyfta rödlök och krossa vitlökarna och blanda med potatisen.
  • 5 krydda med salt, peppar och färsk rosmarin.
  • 6 Ringla över olivolja och blanda runt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.