4 pers
Ca 1 timme För denna kyckling krävs en klotgrill med lock.
1,5
kg
2 msk
smör
1 gul
lök
1 citron
utan skal
1,5 dl
öl
RUB
1 msk
paprikapulver
2 tsk
mald ingefära
2 tsk
spiskummin
2 tsk
farinsocker
1,5 tsk
salt
1 tsk
mald koriander
1 tsk
stött kardemumma
0,5 tsk
grovmald svartpeppar
0,5 tsk
chilikrydda
600 g
färskpotatis
2 små
klyftade röda lökar
4 krossade
vitlökar
0,5 dl
soltorkade tomater i olja
1 dl
kalamataoliver
flingsalt
svarpeppar
olivolja
2 Smält
smöret och pensla hela kycklingen både utvändigt och invändigt. Stoppa in en klick under bröstskinnet också, så blir det extra krispigt skinn.
3 Ska
lök och klyfta den. Skär bort skalet av citronen och skär den i bitar. Fyll kycklingen med lök och citron.
5 Tänd
rikligt med briketter i grillen.
6 När
briketterna är grå och glöden perfekt, flytta undan kolen ut mot sidorna av grillen så att det blir plats i mitten
7 Ställ
konservburken mitt i kolen. Använd grillvantar när du gör detta. Jag ställde kycklingen mitt i kolen, men jag tror också att det går bra att ställa den på ett galler ovanför kolen. Var bara noga med att inte ha glödande kol direkt under kycklingen.
45 min
till en timme. Kanske längre, beroende på din glöd. Kolla med termometer när innertemperaturen är 80 grader Då är den genomstekt. Ta av den av grillen, skär upp och servera genast.
1 Sätt
ugnen på 225 grader 2 Skrubba potatisen och skär den i halvor. Lägg dem i en ugnsfast form.
3 Klyfta
rödlök och krossa vitlökarna och blanda med potatisen.
Får jag fresta er med en "no bake" och vegansk variant av cheesecake. Sötad är den med färska dadlar. Den innehållervisserligeningen ost, men jag tycker ändå att den påminner om en cheesecake
Jag använde mig av en pajring, vilket var väldigtsmidigt, men det går såklart att göra den här i en vanligspringform eller pajform med löstagbar botten
Jag och bakad cheesecake är ganska färdigamed varandra efter den snygga mardrömscheesecaken med ombre-effekt och jag vet inte vad, som bakades för två helger sen
Lättast doppar du dina cheesecakebollar i den smälta chokladen med hjälp av två gafflar. Rulla till jämnstora bollar och ställ på en bakplåtspapperklädd bricka som får plats i frysen
Låt formen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen. Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.