Förrätten blev en variant på den klassiska lufttorkadeskinkanmed melon. Det är måndag idag - men semester, så vi bestämde oss för att lyxa till det liet med en god trerättersmiddag efter att barnen gått och lagt sig
Lägg upp på ett fat men skinkaoch skvätt på LITE olivolja. Skala och dela melonen i bitar. Skinkaoch melon (4 portioner). 200 gram prosciutto (eller annan lufttorkadskinka)
Börja med att finhacka löken och vitlöken. Låt tomatpurén fräsa med i ca en minut. Det är lite lurigt att grilla bläckfisk ochpilgrimsmusslor då dom blir ordentligt tråkiga och mer som tuggummi om man grillar dom för länge
I lördags åt vi skink-inlindad lax med tagliatelle och spenat. Det var en riktigt het sommardag och lusten att laga mat var nästan obefintlig så vi gjorde en snabblagad, men ändå riktigt god helgmat
En fräsch sommarsallad är gott som lördagslunch, det lilla extra med denna sallad är de grillade persikorna som får en mycket god matig smak när man grillar dem
Sätt sist på en brödskiva (med tomatpurén neråt) på varje smörgås. Fördela ruccola jämt över hälften av brödskivorna, sätt därefter på braunschweig, rödlök, paprika och riven ost
inlagda grillade paprika-filéer (sammanlagt som en normalstor paprika). Hittade en burk med inlagd grillad paprika och en påse riven ost i kylen och resultatet blev en pastasås medskinka, purjolök, grillad paprika och ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.