1 kg mörade kycklinglår. -Mama Skogly ♥ 1 kg mörade kycklinglår. Barnen tog extraportioner. Maken, som är allergisk mot kycklling, åt ändå och fick sedan svullna läppar så han såg ut som Linda Rosing
1 majskycklinglår. Dagens snabba lunchrätt när fantasin och ambitionen inte fanns. Peppra, salta och gnid in låret med Raz-el-Hanout, arabkryddan som är mycket aromatisk men snäll
Samma med ICA´s billiga färdiggrilladekycklinglår för 5. 8st grilladekycklinglår, som plockas isär (för hand) Bred ut kycklingbitarna i en ugnsfast form o häll över såsen
Sätt ugnen på 225 grader. Skär kyckling, paprika, purjolök och tomater i bitar. Lägg i allt förutom kycklingen i en ugnsfastform och stek i ugnen ca 10 min
Glacerad vildsvinsfilé. Ugnspotatis med "crunchy" salvia. Suveränt kött. Vildsvinsfilén blev magiskt god. Först la jag filéerna i en marinad som jag hastade ihop (chilimarinad, soja och en stark sås lämpad för kycklingvingar)
I fredags var vi på middag hos grannarna på landet som dessutom hade besök från storsta'n. En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Mört kycklinglår. Den här gången lagade jag kycklinglår som blev otroligt möra och väldigt goda. Dessutom brukar kycklinglår vara väldigt billiga vilket aldrig är fel
Sätt in vitlöksklyftorna med skalet kvar i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter, tills de blir mjuka. Skala vitlöksklyftorna och lägg dem i en skål eller kanna, tillsätt ricotta, basilika och citronskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.