1 nymald
svartpepparGör så här: 1. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Skala och hacka vitlöken. Finhacka timjan. Blanda allt i en bunke med olja, salt och peppar. 2. Lägg i kycklingen och blanda väl. Täck med plastfolie. Ställ i kylen ca 12 timmar. 3. Sätt ugnen på 125 grader. Ta upp kycklingen ur marinaden och låt rinna av. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Stek kycklingen mitt i ugnen ca 25 min, till 68 grader innertemperatur. Låt kallna. Hit går bra att förbereda. 4. Vid servering: Grilla kycklingen tills den har fått fin färg och är genomvarm.
Stycka kycklingen och servera. Grilladegrönsaker. Jag tycker det blir godast om man kryddar med hackade färska örter men torkade kryddor går utmärkt, detsamma gäller för den kalla örtsåsen
Jag ska gräva ner kompost, inte den vanliga trädgårdskomposten utan matkomposten, usch, alltid lika äckligt tycker jag men den är ju så bra för växterna, full med näring
I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsaker i foliepaket direkt på grillen tillsammans med grillad rostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
Blanda ihop alla ingredienser med en stavmixer. Stek i lite kokosolja i en het stekpanna (bred ut smeten med en sked så den blir tunn, eller vicka på stekpannan fram och tillbaka)
Jag serverade mina grilladegrönsakermed hummus. Smarrigt och vackert att lägga upp alla grönsaker på ett fat och servera vid maten eller som en huvudrätt
Servera de frästa grönsakerna bredvid. Pressa ner vitklöken i smöret, smaka av med salt och peppar. Lägg upp köttet på en tallrik och toppa med vitklökssmöret
Krydda med salt och peppar. Låt grönsakerna marinera en stund. 14 tomater, gärna plommontomater. 1Pensla grönsakernamed olja. 1Blanda grönsaker, lite extra olivolja, vitlök, persilja, citronskal- och -saft på ett stort fat
En härlig kombination av smaker som jag gärna äter fler gånger. Den här härliga middagstallrik med bland annat grilladegrönsaker och grillost smakade riktigt, riktigt bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.