Blanda samman alla ingredienser till köttfärslimpan och tryck ut köttfärs i en ugnsfast form. Fräs lök och vitlök i olivolja tills mjukt och tillsätt tomat samt kryddor, låt puttra 3 minuter och smaka av med rikligt med salt, socker och rikligt med svartpeppar
Shawarma är en blandning mellan kebab och pulled beef. Det är så gott att det nästan är för gott. Det finns en precis likadan variant med kyckling, recept hittar du HÄR
Tänk att få njuta av hemmagjord kebab utan massa konstigheter i, smaken är fantastisk. Jag ska vara lite fräck och säga att det smakar mycket godare än gatukökets
Här kommer ett recept på kebab av köttfärs som går snabbt att göra. Du blandar ihop alla ingredienserna till kebabsmeten, platta ut den på plåtar och steker köttet i ugnen
Detta är så himla gott. En libanesisk rätt som heter Moussaka, kallas även mnazale eller maghmour. En mustig auberginegryta som påminner en aning om den franska ratatouillen
Kryddig pakistansk kebab med sting tillagad på två olika sätt. Jag har både lagat den som man gör “på riktigt”, alltså på spett (seekh betyder spett) över grillen och jag har även gjort en förenklad vardagsvariant där jag har plattat ut kebaben i långpanna
Här serverar jag kebaben dels med grillade grönsaker (vilket är kutym i större delen av mellanöstern), vitlökssås och den otroligt goda valnöt och paprikaröran muhammara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.