Inbakad oxfilé Författare: Henrik Mattsson Introduktion och förberedelse. Inbakad oxfilé fylld med svampstuvning. En variant på oxfilé Wellington. En klassiker från 70-talet ingelamlandberg
Shawarma Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Banka ut kycklingfiléerna tills de blir lite tunnare, dela filén på mitten på längden Svt
Bearnaiseomelett med oxfilé och mandelpotatis. 1. Vakuumförpacka oxfilé och sous-vida den i en kastrull över elden med en termometer eller med en doppvärmare Svt
Chateaubriand Kött. Lägg champinjonerna i kall panna och hetta upp. Låt vattnet koka bort. Lägg i smör och bryn champinjonerna receptcentralen.se
Filet mignon Skär oxfilén i skivor om 2 cm. Bind den med steksnören runt om. Bryn oxfilén ett par minuter på varje sida receptcentralen.se
Mer från SVT recept oxfilé á ca 160 g (ca 700 g totalt). 1potatis, gärna av mjölig sort. 1äggulor. 1smör. 1gräddmjölk, 50/50. 1salt och vitpeppar Svt
Eftermarinerad oxfilé 1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Stek köttet runt om i smör, lägg i ugnsfast form och stick in en stektermometer i den tjockaste delen Svt
Portergryta 1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Bryn kött, bacon och lök i smör, använd en ugnsfast kastrull med lock. Salta och peppra Svt
Sötsur kinagryta Putsa och skiva köttet. Vänd köttskivorna i mjöl och bryn dem i olja i stekpanna. Lägg köttet i en gryta Hemmets Journal