Nötkött

Nötkött

  • 98 Recept
Shawarma

Shawarma

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Banka ut kycklingfiléerna tills de blir lite tunnare, dela filén på mitten på längden
Chateaubriand

Chateaubriand

Kött. Lägg champinjonerna i kall panna och hetta upp. Låt vattnet koka bort. Lägg i smör och bryn champinjonerna
Filet mignon

Filet mignon

Skär oxfilén i skivor om 2 cm. Bind den med steksnören runt om. Bryn oxfilén ett par minuter på varje sida
Mer från SVT recept

Mer från SVT recept

oxfilé á ca 160 g (ca 700 g totalt). 1potatis, gärna av mjölig sort. 1äggulor. 1smör. 1gräddmjölk, 50/50. 1salt och vitpeppar
Eftermarinerad oxfilé

Eftermarinerad oxfilé

1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Stek köttet runt om i smör, lägg i ugnsfast form och stick in en stektermometer i den tjockaste delen
Portergryta

Portergryta

1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Bryn kött, bacon och lök i smör, använd en ugnsfast kastrull med lock. Salta och peppra
Sötsur kinagryta

Sötsur kinagryta

Putsa och skiva köttet. Vänd köttskivorna i mjöl och bryn dem i olja i stekpanna. Lägg köttet i en gryta