Grillad fläskytterfilé med dragon och ugnspotatis
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g  fläskytterfilé
  • 3-1 msk hackad, färsk dragon
  • 1 dl rapsolja
  • 1 citron
  • salt, peppar
  • 13 dl creme fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk citronsaft
  • vitlökspulver, lökpulver, paprikapulver
  • salt, peppar
  • 11 dl rapsolja
  • 800 g fast potatis
  • salt, peppar
  • 1 hel vitlök
  • 1 röd lök
  • 2 dl gröna oliver med pimientos
  • 1250 g babyplommontomater
  • 1 Grillad fläskytterfilé med dragon:
  • 1 Citronsås:
  • 1 Ugnspotatis med oliver, vitlök och rödlök:
  • 1 Övrigt:Ansa eventuellt fett från fläskytterfilén. Hacka dragonen och blanda 3 msk av dragonen med rapsolja och rivet skal från en citron samt saften från halva citronen. Spara 1 msk hackad dragon som strösslas över köttet i slutet av grillningen. Blanda fläskytterfilén med dragonoljan samt salt och peppar och låt ligga svalt under dagen. Gucka gärna runt det hela någon gång. Ta fram köttet en timme innan det ska tillagas.Rör ihop creme fraiche med majonnäs och citronsaft. Smaka av med lite vitlökspulver, lökpulver, paprikapulver samt salt och peppar, efter behag. Ställ såsen svalt.Gnugga potatisen ren och skär den till klyftor. Välj hellre runda potatisar snarare än avlånga så blir det korta, fina klyftor. Ha ner potatisklyftorna i en ugnsform och ringla över olja och krydda. Halvera en vitlök rakt över (så vitlöksklyftorna halveras på höjden) och lägg ner de två halvorna med potatisen. Ställ in i 20 minuter i 200°C varmluft eller 225°C på över- och undervärme. Vänd runt potatisen och blanda ner lök och oliver. Ställ in ytterligare 10-20 minuter (totalt 30-40 minuter).Lägg köttet på grillen och stick i en termometer i tjockaste delen av fläskytterfilén. Pensla/skeda på dragonoljan under tiden du grillar. Pressa också över saften från andra halvan av citronen. Strössla över sista dragonen över köttet i slutet av grillningen. Grilla köttet till en innertemperatur på 62°C. Wrappa köttet i aluminiumfolie och låt det vila i 10 minuter. Skär upp i cirka 8 mm tjocka skivor. Servera med halverade tomater.Rekommenderat vin till: AU Rosato Puglia (sötare rosé)
  • Spara som favoritGillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.By Madeleine Landley 2019-03-232020-09-10 Grillad fläskytterfilé med dragon och ugnspotatis 4.81 / 5 5 182 röster 4.81 i snitt (96% i betyg) Glutenfritt Helgrillat kött Landleys Favoriter Lättlagat & Snabbt Recept med vinförslag Citron Crème Fraiche Dragon Fläskytterfilé Majonnäs Oliver Potatis Rödlök Vitlök Receptet passar till: Rosévin från Europa Italien Grillad fläskytterfilé med dragon och ugnspotatis kan vara vårens och sommarens enklaste och godaste grillrätt. Smidig att laga och tjusig att lägga upp på ett stort fat.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.