Vitsparris. Koka upp vinäger ochvitt vin och låt det reducera till hälften. vitvinsvinäger. Skala sparrisen från nedre kanten av knoppen och längs hela stammen
Gjorde lammfärsbiffar med ugnsrostade sötpotatisar, grillade små kycklingben från Bjärekyckling och så kokade jag vitsparris som jag serverade med en hollandaisesås
Skala och riv vitlökoch finhacka persilja (finhacka även persilja till dressingen). Hetta upp olja i en stekpanna och bryn järparna runt om så att de får en fin stekyta
En god ingrediens som jag kan använda mig av nu är min egenodlade vitlök, den är ju förstås inte färdig ännu men att hacka ner stjälkarna i tex en couscoussallad blir himla gott
salt, peppar, vitlökspulver. Smöriga gröna bönor ochsparris. Skär bort den träiga delen på sparrisen. Riv potatis och lök i en hushållsassistent eller på de stora hålen på ett rivjärn
Grillade paket av rosévinsbrässerad torskrygg med grön sparris. Som tillbehör serverade jag grillade limehalvor (samma lime som skalet till fisken kom från), att grilla dem gör att saften från limen blir lite sötare och man får även ut mer saft från limen när den är varm
salt, peppar, vitlökspulver. Smöriga gröna bönor ochsparris. Skär bort den träiga delen på sparrisen. Riv potatis och lök i en hushållsassistent eller på de stora hålen på ett rivjärn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.