I dag kör vi vidare i vår julbonanza och det har blivit dags för julskinkan att ta plats på bordet. Vi tänker faktiskt vara så retsamt jobbiga att vi kör på med alla de recept och bilder som vi har från förra årets jul, vi vill ju att dom ska komma till användning istället för att bara ligga kvar i datorn och skräpa
Griljerad skinka. Griljera en skinka kan man verkligen göra på tusen och ett sätt. Jag gillar nog bäst att blanda ner panko eller ströbröd direkt i blandningen och sedan allt över skinkan
Blanda samman senap och äggula och bred över hela skinkan- Strö över det rivna brödet. Skinkdekorationen görs enkelt av dubbelvikt silkespapper eller liknande, som klipps i enlighet med bilden och viras längs en träpinne
Vi är ju bara två personer och att hitta en liten julskinka, ja det är det värsta. Det är många som har frågat oss om tips, och därför kände vi att det var läge för ett inlägg om detta
Skär bort svål och överflödigt fett från den färdigkokta julskinkan. ) Jag läste ett tips om att blanda ströbrödet i ägg- och senapsröran, det var himla smidigt och blev bättre fördelat
Häll av vattnet och blanda i honung och vinäger. Koka upp och krydda. maizenaSkär rödlöken i klyftor och sjud i lättsaltat vatten ca 10 min tills de mjuknar
Honungsglaserade revben är ett måste på vårt julbord och när jag experimenterade härom veckan med en annan glaze på revbenen suckades det tungt här hemma
Glaserade revben med smak av ingefära och citronDu behöver. Koka revbenen i vatten tillsammans med delad morot och kvartad lök i cirka 2 timmar • Kolla att köttet är mört genom att sätta in en köttgaffel i det. Skiva ingefäran och vitlöksklyftorna • Lägg alla ingredienser utom dijonsenap och peppar i en kastrull, koka upp och sjud i cirka 8 minuter • Tillsätt dijonsenap, rivet citronskal och svartpeppar • Ta av från värmen. Ta revbenen ur vattnet • Mixa morötterna och hälften av löken med lite av buljongen och vänd ner detta i glazen • Skär revbenen i bitar och pensla dem med glazen • Sätt in i ugnen på 225° i cirka 15 minuter • Pensla revbenen ett par gånger under stektiden
Jag är medveten om att det är stora ord men den här ankan är bland det godaste jag har lagat någon gång, smak, konsistens, doft och utseende i nästan fullständig harmoni
En ny smak på griljeringen blev det en kväll i veckan när jag gjorde julskinkan. Lite spräcklig i mitten som ni ser på bilden, men saftig och väldigt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.