Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på ankamed apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Servera ankanmed potatisen, cidersåsen, fikonmarmelad och en fräsch sallad. Snitta skinnet/fettet på ankan i små fina rutor och lägg på provencalska kryddor
av med maizenaredning om du vill. Häll av vattnet och blanda i honung och vinäger. Koka upp och krydda. maizenaSkär rödlöken i klyftor och sjud i lättsaltat vatten ca 10 min tills de mjuknar
Jag använde vitlöken i en apelsinsås smaksatt med bland annat stjärnanis, chili och ingefära. Nya smaker och nya ingredienser är alltid kul, som svart vitlök till exempel
Glaserade revben med smak av ingefära och citronDu behöver. Koka revbenen i vatten tillsammans med delad morot och kvartad lök i cirka 2 timmar • Kolla att köttet är mört genom att sätta in en köttgaffel i det. Skiva ingefäran och vitlöksklyftorna • Lägg alla ingredienser utom dijonsenap och peppar i en kastrull, koka upp och sjud i cirka 8 minuter • Tillsätt dijonsenap, rivet citronskal och svartpeppar • Ta av från värmen. Ta revbenen ur vattnet • Mixa morötterna och hälften av löken med lite av buljongen och vänd ner detta i glazen • Skär revbenen i bitar och pensla dem med glazen • Sätt in i ugnen på 225° i cirka 15 minuter • Pensla revbenen ett par gånger under stektiden
Servera som en liten hög på toppen av ankan. Torka av ankfilén med hushållspapper och halstra den med skinnsidan nedåt i en grillpanna eller på grillen
Blanda allting, och du har en härligt fräsch sallad som passar utmärkt till anka. Salladen passar förutom till anka också till lamm, ja faktiskt till allt kött
Servera den nystekta ankanmed härligt potatisstomp, smakrik sås och färska grönsaker. Anka. Skär rutmönster i ankfettet och stek med skinnsidan ned i pannan tills fettet smält och skinnet är knaprigt
4 4 port ris, gärna basmatiris 600 g benfri fläskkarré i skivor 1 msk olja 1 dl hoisinsås Kål- och sesamsallad 2 morötter 200 g vitkål 2 tsk olivolja 1 msk sesamfrö 2 tsk vitvinsvinäger 1/2 tsk strösocker salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Häll lite sky över ankanoch servera med den knapriga crostinin. Lägg upp spenaten på en tallrik med den uppskurna ankan ovanpå tillsammans med potatisen
Dock tror jag att jag många gånger i mina recept har uttryckt mig i stora ord och exalterade adjektiv för att beskriva rätter som jag tycker jag har lyckats bra med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.