Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Blanda de torra ingredienserna väl, sikta och vänd ner det i äggblandningen, Och rör ner vattnet. Häll smeten i en springform som är 20 cm i diameter. Grädda på 225 grader i 7-8 minuter. Violpannacotta
Blötlägg gelatinbladen. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Sjud allt utom gelatinet på svag värme tills violgodiset har smält. Ta ur vaniljstången och sila blandningen. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i blandningen. Rör tills gelatinet har löst upp sig helt. Häll pannacottan i en form som är ca 20 cm. Ställ den i frysen så pannacottan stelnar. Mörk chokladmousse
Smält chokladen över vattenbad, vispa under tiden äggulan och sockret till en krämig smet. Vispa grädden ganska lös. Blanda äggblandningen och chokladen, skulle den klumpa sig, sätt den över vattenbadet och värm på den försiktigt med lite utav grädden. Ta en slev utav grädden och rör ut det i chokladen, sen häller du chokladen över grädden och vänder runt den tills allt har blandats. Lägg nu den stelnade pannacottan på chokladbottnen. Där efter häller du chokladmoussen över pannacottan och ställer det i kylen eller frysen för att stelna. Vit chokladmousse
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm 1,25 dl grädde och häll den över den hackade chokladen. Vispa 7 dl grädde löst. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Sänk värmen och sjud tills temperaturen har nått 121 grader. Vispa under tiden äggulorna krämiga. Häll sockerlagen i en fin stråle samtidigt som du vispar med elvisp. Smält gelatinbladen i en kastrull på svag värme tills de har smält, häll dem i en fin stråle i äggblandningen, fortsätt vispa tills blandningen har svalnat. Vänd ner chokladen i blandningen, därefter grädden. Flytta nu över tårtan från 20 cm formen till en form som är 22 cm. Häll den vita chokladmoussen över och runt om, knacka och skaka lite försiktigt så det inte finns några luftfickor kvar. Ställ in tårtan i frysen. Den ska frysas minst 4 timmar, gärna över natten. Vit chokladglaze
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde och glukos och rör ner de blötlagda gelatinbladen. Häll det över den vita chokladen och rör om, tillsätt titandioxiden, mixa gärna blandningen. För säkerhets skull kan du sila den, så det inte finns några klumpar. Ställ i kylen över natten. Värm upp den och låt den svalna till 35 grader innan du använder den. Färga lite lila om du vill. Mörk chokladglaze
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka övriga ingredienser med grädden, rör ner gelatinbladen i blandningen, rör tills de löst upp sig. Ställ i kylen över natten, värm upp den och låt svalna till 35 grader innan användning. Montering
Ställ nu den frusna tårtan på ett galler eller en upp och nervänd bunke . Häll den mörka glazen över tårtan , dra gärna med en rak spatel över tårtan så du får bort överskottet. Nu droppar du de andra färgerna på den svarta glazen, blås med munnen eller med en airbrush. Tills du får det mönster du vill ha.
Glaserade revben medsmakav ingefära och citronDu behöver. 3 kg revben av bog. Koka revbenen i vatten tillsammans med delad morot och kvartad lök i cirka 2 timmar • Kolla att köttet är mört genom att sätta in en köttgaffel i det. Skiva ingefäran och vitlöksklyftorna • Lägg alla ingredienser utom dijonsenap och peppar i en kastrull, koka upp och sjud i cirka 8 minuter • Tillsätt dijonsenap, rivet citronskal och svartpeppar • Ta av från värmen. Ta revbenen ur vattnet • Mixa morötterna och hälften av löken med lite av buljongen och vänd ner detta i glazen • Skär revbenen i bitar och pensla dem med glazen • Sätt in i ugnen på 225° i cirka 15 minuter • Pensla revbenen ett par gånger under stektiden. Av Malin BromanFotografDavid Back 3 kg revben av bog
RAW FOODBOLLAR MEDSMAKAV CITRON OCHLAKRITS. Eftersom jag har en stor passion för lakrits så japp det var bara tvunget att var medoch sen är ju citron ochlakrits partners in crime liksom
Det blir väldigt fint med lite olika färger och de gav också väldigt olika smaker till tryffeln. Det var jättegott med bärpulver också men det tog över eätt mycket och man kände inte kola ochlakritssmaken lika mycket
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Smakaavmed salt och peppar. Servera gratängen med potatis, gärna stekt eller ugnsrostad. Nu börjar semestrarna ta slut för många och allt återgår till det vanliga igen
Det är smaker som verkligen ”gifter sig” som proffsen säger. Den här gången blev det en lyxigt god Moussetårtamed sockerkaksbotten, hallon- ochlakritskompottoch hallonmousse
Mumsig, naturligt söt och krämig smoothie som kan avnjutas som dessert eller mellanmål. Jag gillar att tillsätta antingen kokosmjölk eller cashewnötter till smoothies så att de blir krämiga, gräddiga och fylliga
Blanda sötpotatistärningar med färsk timjan, chiliflingor och olivolja på en ugnsplåt. Skaka runt ingredienserna ordentligt så att bitarna blandas med kryddorna
Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.