När du är klar att börja laga värmer du några skvättar olivolja i en stor kastrull på medelvärme. 1olivolja. 1grekisk olivolja, kallpressad extra virgin. högrev eller fransyska, putsade och skurna i 4 cm stora bitar 600 g fläskkarré av bästa möjliga kvalitet, putsad och skuren i 4 cm stora bitar olivolja 3 st rödlökar, skalade och klyftade 1 msk russin, grovhackade 400 g krossade tomater, på burk 1 msk tomatpuré 0,5 citron en knippa bladpersilja grekisk olivolja, kallpressad extra virgin
600 g grytbitar putsade och skurna i 4 cm stora bitar (t ex högrev eller fransyska) 600 g fläskkarré, av bästa möjliga kvalitet, putsad och skuren i 4 cm stora bitar olivolja 3 rödlökar, skalade och klyftade 1 msk russin, grovhackade 400 g krossade tomater 1 msk tomatpuré 0,5 citron en knippa bladpersilja grekisk olivolja, kallpressad extra virgin
Finhacka persiljan och riv vitlöken. Blanda alla ingredienserna till biffar i en stor skål (ej fetan). Forma till lagom stora biffar, tryck en grop med tummen och lägg dit en bit fetaost baka sedan in den i biffen och stek i stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna
Olivolja. Fetaostbiffar. Stek på båda sidor i en upphettad stekpanna med olivolja. Fetaostbiffar. Olivolja. Fetaostbiffar med tzatziki (ca 4 portioner)
olivolja. Häll av potatisen i ett durkslag,sätt tillbaka pannan på spisen, häll i någon matsked olivolja och lägg sedan tillbaka potatisen (ja och alla vitlöksklyftor såklart) i pannan igen på ganska hög värme
Häll av oliverna, dela chilin grovt, skölj rosmarinen & blanda olivolja samt vitvinsvinäger i en bunke, varva alltsammans i glasburken, sätt på locket och förvara i kylen
Servera med klyftpotatis, och en sallad med tomater, oliver och rödlök. 1 msk olivolja. Blanda färs, citronskal, persilja, pressad vitlök, salt och peppar
Biffar & bollar Fetaostbiffar. Inget mindre än fetaostbiffar. Fetaost är något vi har väldigt svårt att få nog av, men ibland inser vi att är det roligt att variera lite från vår standard - grekisk sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.