Hetta upp en stekpanna med olivolja. Servera med potatis och en god sallad. Stek på medelhög värme ca. Biffar med morot och persilja (ca 4 portioner). Stek på medelhög värme ca 5 minuter på varje sida
Stek i en upphettad stekpanna med olivolja så att dom får färg. Hemmagjorda köttbullar med rostade grönsaker (ca 4 portioner). Lägg dom på plåten med grönsakerna sista 5 minuterna
Servera lammfärsbiffarna med potatisen och tzatzikin. blanda ihop mosad kokt potatis eller ströbröd med mjölk, ägg, lök, vitlök samt smulad fetaost i en skål till en smet
Marinerade de råa champinjonerna i en marinad med sambal oelek, vilket gav en extra sting till dem. Gjorde biffar med fetaost och en kall fetaosröra, vilken var perfekt att dämpa styrkan i maten
Blanda gurkrivet med resten av ingredienserna. Detta kommer att ge en fastare tzatzikisås. MEN vill du göra den längre (och bättre) varianten så börja med att hälla yoghurten i kaffefilter för att sila ifrån vasslen
Dela gurkan och skrapa ut kärnorna med en tesked. På grillen fixade vi kebabkryddade köttfärsspett och sparris och i köket fixade vi sallad o vitlöksstark tzatziki
Fast handla mat måste jag göra förstås, ikväll ska det bjudas på middag igen och jag funderar som bäst på vad jag ska laga till, så här lite innan frukost med kurrande mage
Med massa salt. Skiva upp, lägg på en plåt med olja, salta och kör in i ugnen ca. Köttfärsbiffar med fetaost och rotfrukter (4 portioner). Johanna Köttfärsbiffar med fetaost och rotfrukter (4 portioner)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.