Grekisk spenat-/fetaostpaj
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Filodeg
  • 1 Feta
  • 1 Ägg
  • 1 Bladpersilja
  • 1 Spenat
  • 1 Muskotnöt
  • 1 Olivolja
  • 1 Svartpeppar
  • 1 (Lite salt)
  • 1 Filodeg Feta Ägg Bladpersilja Spenat Muskotnöt Olivolja Svartpeppar (Lite salt)1. Olja långpannan. 2. Täck långpannan med ett lager deg och pensla på olja. 3. Upprepa två gånger. 4. Krama den tinade spenaten,så att överflödig vätska minimeras. 5. Täck degen med spenaten. Salta eventuellt lite och krydda med lite muskot. 6. Finfördela fetan och blanda med de uppvispade äggen och svartpeppar och tillsätt hackad bladpersilja. 7. Bred röran över spenaten. 8. Täck med tre lager deg. Pensla med olja mellan varje lager. 9. Vik ihop kanterna. 10. 200ºC, 15-20 minuter i ugnen. Spenaten kan ersättas med fräst purjolök i olivolja eller halva plåten med spenat och den andra halvan med purjolök..

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.