Denna gång i form av en av mina favoriträtter från det grekiska köket, nämligen moussaka. 1 - 2 vitlöksklyftor. Grädda moussakan i mitten av ugnen i 200 C i ca 40 - 45 minuter. 1 - 2 vitlöksklyftor 500 g krossade tomater
Den här salladen är supergod och mättande. Perfekt som matlåda. Jag brukar ofta köpa en burk med blandade bönor, kikärtor och matvete från Zeta, den är jättegod
av MosternEn enkel och matig sallad - bättre sommarmat finns inte. Numera är jag dessutom en latmaja och använder tjock yoghurt av meze-typ för att slippa trixet med att låta vanlig yoghurt rinna av i melittafilter
Grädda brödet i ugnen längst ner, ca 10-15 min tills det har fått färg. Foto. Tina Fallgren. Jag bakade de här bröden till julafton och de blev uppskattade
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogleE-postSkriv utGillaGilla Laddar. Bottna en smörad ugnsform med hälften av pastan, strö över en tredjedel av osten, bred ut köttfärssåsen, strö ytterligare 1/3-del av osten och till sist resten av pastan
Blanda alla ingredienserna och forma avlånga bullar. Rulla dem i vetemjöl och fritera i olivolja. Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull och låt småkoka