Jag avvaktade med att ta ett kort tills alla middagsgäster hade ätit klart. Tärna osten, skiva oliverna (eller kasta i dem hela, det gjorde jag som hade ont om tid) och strimla tomaterna
När det var dags att jag leta ingredienser till gårdagens middag hittade jag bland annat oliver och fetaost i kylskåpet, alldeles perfekt för att göra en pastagratäng i grekisk anda
4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Bred på smör och strö över ost, oregano och oliver. Pensla med vatten, strö på salt och grädda i nedre delen av ugnen i 250° ca 5 minuter. 200 g fetaost. 5 st oliver
Toppa omelettenmed rucola, avokado, smulad fetaost, gräslök och chiliflakes. Jag lagade den här fantastiska omeletten för någon vecka sedan när jag hade massor med äggulor över efter min marängtårta Receptet på omeletten hittar du nedan Den är mättande men ändå med få kolhydrater vilket passar dig som vill äta lite mer hälsosammare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.