Först ut för året är det enkla men mycket goda och festliga recept på gratineradeostron. Här har jag beräknat två ostron per person eftersom vi hade en mäktig varmrätt, vill man ha en större portionblir tre per person lagom
Gratineradeostron är något av det godaste – och lyxigaste – jag vet. Som tur är tycker mina föräldrar att det är precislika gott, så vi äter ofta ostron när jag är hemma i Skåne
Vi har sedan länge kastat in handduken då det gäller att försöka öppna ostron med vanligkniv - chansen att man skadar sig är för överhängande - en ostronkniv är väl investerade pengar
Halloj, här är vi, livs levande och tillbaka från ett kort juluppehåll. Vi hade tänkt hålla oss från datorerna så mycket som möjligt de senaste dagarna och det gick väl hyfsat bra ända fram tillsi går kväll
Här kommer receptet som jag lagade i lördags. Jag har nog bara ätit färsk hummer förut, men gratinerad var riktigt gott och kan med fördel göras på fryst hummer
Lite varmare väder idag, så nu är hälften av mina fönster putsade. Pyntandet får vänta några dagar till, men det kliarifingrarna, för nu längtar man efter ljus, i mörkret
Tänkte tipsa er lite snabbt om detta recept med kassler som är så vansinnigt gott. Jag är på språng till jobbet så denna form har jag precistagit ur ugnen och den får övrigafamiljen njuta av senare ikväll
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vitfisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås. 2,5 dl grädde 2 msk fiskfond 1 dl. - Läs hela inlägget här 500 g laxfile. 250 g skogschampinjoner. 3 vitlöksklyftor. 2 msk fiskfond
Det bjöds på nedan ljuvligt goda gratineradekycklingrätt. Höstlovet är alltid ett tacksamt inslagmittihöstterminen, och jag märker det än mer nu när jag är tillbakai skolvärlden igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.