500-600 g falukorv1 gul lök8-10 coctailtomater2 morötter1 röd paprika2 vitlöksklyftor (hoppa över om man vill)1 stånd broccoli1 l vatten2 köttbuljongtärningar1 b krossade tomater2-3 msk ketchup1 tsk sambal oelek1 msk torkad timjan1 msk torkad oregano2 dl gräddesalt, svartpepparDela falukorven i mindre bitar och stek i lite smör
Ingredienser Portioner. 4 1 purjolök 3 potatisar 2 morötter 250 g köttfärs 1 msk matfett salt och peppar 1 tsk paprikapulver 500 g krossade tomater 7 dl köttbuljong (tärning och vatten) Till servering hackad persilja bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Sätt ugnen på 250 grader övervärme. Skala och skär löken i tunna halvmånar. Lägg den i en gryta tillsammans med smör, timjan, lagerblad och låt den svettas
Ni ser det där gratinerade brödet med ost på. En värmande fransk löksoppa var det här. Löksoppa var det allra första jag fick laga på restaurangskolan om jag inte minns fel
Gör så här. Sätt ugnen på 250 grader övervärme. Skala och skär löken i tunna halvmånar. Lägg den i en gryta tillsammans med smör, timjan, lagerblad och låt den svettas
Detta är ett bra recept att ha när man känner sig lite frusen och kulen. Det är väl ett klassikt höstrecept men är gott nog när som helst löken är tillräckligt bra
Skala och skiva löken fint. Fräs den med smöret i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt vitlöken, kryddorna, buljongen och låt allting sakta koka i 20 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.