Mixa nötternaoch den torkade frukten i en blender eller med en stav mixer tills det är finsmuligt. Tillsätt mixen, havregrynen, solroskärnorna och jordnötssmöret
Blanda nöttermed salt, råg- och vetemjöl. Blanda filmjölk och bikarbonat och rör ner i de torra ingredienserna med sirapen ochfruktenoch rör ihop till en jämn smet
Ingredienserna i detta bröd är som ätt äta en müsli med filmjölk men det är bakat…Man blandar helt enkelt bara ihop alla ingredienser i en skål och gräddar sedan müsli/filsmeten i brödformar och sedan får man detta underbara bröd
Den är saftig tack vare att den bakas med ånga och innehåller linfrö, den får en god nötig smak tack vare de rostade nötternaoch den får lite sötma från den torkade frukten
Nyttigt glutenfritt bröd mednötter, frön, fruktoch bönor. Det här brödet är så gott att jag tror att även någon som inte är glutenintolerant skulle älska det och inte känna skillnad på det här brödet jämfört med ett vanligt bröd
Hacka nötterna, och strö över, samman med exempelvis pumpakärnor och mandelspån. Sötade med banan, torkad fruktoch lite honung, är detta ett perfekt bakverk då du inte önskar något hysteriskt "julkola-sött" bakverk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.