Täck ev brödet på slutet med ett bakplåtspapper om det blir för mörkt. Blanda filmjölk och bikarbonat och rör ner i de torra ingredienserna med sirapen ochfruktenoch rör ihop till en jämn smet
Täck eventuellt brödet på slutet med folie om det blir för mörkt. Blanda filmjölken med bikarbonaten och rör ner i de torra ingredienserna med brödsirapen
Täck ev brödet mot slutet om det blir för mörkt. Det här filmjölksbrödet är hur enkelt som helst att göra och proppat med nyttiga nötteroch torkad frukt
Skicka med e-post. Häll på olja, sirap och filmjölk och rör om till en jämn smet. Gör dubbel sats av detta bröd och tillsätt 1dl hackade torkade fikon och 1dl torkade aprikoser i den andra satsen. 4 dl vetemjöl3 dl grahamsmjöl3 dl rågsikt4 dl blandade frön, linfrö, rågkross, solrosfrön, vetekli1dl krossade hasselnötter1dl krossade valnötter4 tsk bikarbonat1 tsk salt0,5 dl rapsolja0,5 dl mörk sirap1 liter filmjölkBlanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, bikarbonat och salt i en stor bunke. 1dl krossade hasselnötter. 1dl krossade valnötter
Rör med en slev,degen skall vara kletig och lite svårhanterlig. Blanda alla torra ingredienser,nötteroch torkad frukt i en annan bunke och tillsätt mjölblandningen i filmjölken,lite i taget
Den här snabbakade limpan är full av godsaker som russin, aprikoser och solrosfrön. Precis som med de flesta söta filmjölksbröd föredrar jag att äta det här brödet utan vare sig smör eller annat pålägg
Frukt & Nöt. Brödet är gott som det är eller med något mer 'smaklöst' pålägg & får dig att kanske springa på toaletten mer än 1 gång per dag som mamma uttryckte det, haha
Det här brödet är jättegott och superenkelt att göra. Rör ihop alla torra ingredienser och när du vill baka brödet blandar du ner sirapen och filmjölken
Målet har varit att få ordning lagom till jul, och nu när december slår sitt mörka grepp om husknutarna så kan jag med värme i hjärtat konstatera att jag aldrig haft en sådan julstämning i ett hem förut
Mörkt mandelbröd. Med en hög nivå på träningen blir det utrymme för en macka till kaffet då och då. Det har blivit en hel del experimenterande med nya brödrecept här i Alanya i vinter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.