Gratinerad brie med nötter och vitlök

Ingredienser

4 port

250 g brieost eller camembert
1 dl hasselnötter eller pekannötter
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk persilja, eller annan örtkrydda
1 msk olivolja
salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg osten på bakplåtspapper eller en liten ugnsfast form.
Hacka nötterna grovt och vitlöken fint. Blanda med resten av ingredienserna. Salta och peppra.
Lägg nötblandningen mitt på osten och grädda ca 10 minuter tills ost och nötter fått fin färg. Servera varm eller ljummen.

Tips!
Ska brien serveras till fler går det bra att använda en större brietårta. Det är bara att dubbla eller trippla mängden topping och anpassa tiden i ugnen efter det.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Missa inte - Ett vin i "världsklass!"
329 kr