4 port
250 g brieost eller camembert
1 dl hasselnötter eller pekannötter
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk persilja, eller annan örtkrydda
1 msk olivolja
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg osten på bakplåtspapper eller en liten ugnsfast form.
Hacka nötterna grovt och vitlöken fint. Blanda med resten av ingredienserna. Salta och peppra.
Lägg nötblandningen mitt på osten och grädda ca 10 minuter tills ost och nötter fått fin färg. Servera varm eller ljummen.
Tips!
Ska brien serveras till fler går det bra att använda en större brietårta. Det är bara att dubbla eller trippla mängden topping och anpassa tiden i ugnen efter det.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg