Detta är en av sambons favoriträtter. Nötfärsbiffar fyllda med philadelphiaost som smaksatts med grönpeppar, till det serveras rårakor och en gräddig grönpepparsås
Rör ihop färsens samtliga ingredienser på vanligt sätt och forma små fina biffar av den. Stek dem snabbt i het stekpanna i väl brynt smör, så att de får bra färg men ändå är helt röda och halvråa inuti
Grönpepparbiffar är lite av en favorit, någonting vi faktiskt går och längtar efter till och från. En av anledningarna till att vi inte gör det så ofta är att det inte är så lätt att få tag i god och grovmalen fläskfärs
Dessa kan göras med valfri viltfärs och säkert med annan köttfärs. Generös användning av grädde i samband med viltfärs gör att hälsonivån fortfarande känns ok
När vi var i England så tänkte vi att vi skulle laga en del av maten "hemma". Jag tycker det är hur kul som helst att botanisera i utländska affärer även om man ibland blir frustrerad som när jag skulle göra grönpepparbiffar och det inte fanns vare sig grönpeppar eller rosépeppar i hela byn
Insåg att det var länge sen jag gjorde köttfärsbiffar så när den älgfärs jag plockat upp ur frysen tinat blandade jag ingredienser till biffar, stekte och gjorde en sås med stekskyn som bas
Rör ihop färsen ingredienser och forma till små biffar. Stek dem snabbt, men bara för färgens skull, vart efter de blir stekta lägg dem i en form i ugnen på 125 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.