)Grönpepparbiffar med rårakor4 portNötfärsbiffar500 g nötfärs1 ägg1 tsk saltSvartpeppar (efter egen smak)100 g philadelphiaost2 tsk grönpeppar1 krm saltRårakor1 kg potatisSalt, svartpepparGrönpepparsås½ gul lök1 dl vatten2 tsk köttbuljongpulver2,5 dl matlagningsgrädde2 tsk grönpeppar¾ msk maizenaredningSojaBlanda ihop färs, ägg, salt och svartpeppar
Rör ihop färsens samtliga ingredienser på vanligt sätt och forma små fina biffar av den. Stek dem snabbt i het stekpanna i väl brynt smör, så att de får bra färg men ändå är helt röda och halvråa inuti
Tänkte fortsätta rapportera om grönsaksodlingen här hemma. Det ihärdiga regnandet har fått tomaterna i växthuset att tjura och vägra ändra färg, men i gengäld breder squashen och pumporna ut sig över hela trädgårdslandet
Håll i hatten, vegetarianer, kåkfarare och annat löst folk, ty idag är det köttfrossa. Jag skulle ordagrant kunna säga att det var kött till köttet idag, färsfylld fläskfilé om man använder andra ord
Grönpepparbiffar är lite av en favorit, någonting vi faktiskt går och längtar efter till och från. En av anledningarna till att vi inte gör det så ofta är att det inte är så lätt att få tag i god och grovmalen fläskfärs
Dessa kan göras med valfri viltfärs och säkert med annan köttfärs. Generös användning av grädde i samband med viltfärs gör att hälsonivån fortfarande känns ok
Sätt ugnen på 100 grader. Avlägsna skinnet och innerfilén från tuppbröstet och putsa den. Skär skinn och innerfilé i mindre bitar och kör det till en slät smet tillsammans med grädde i en matberedare
All over Asia. Förra veckan gav jag ju lite tips på mina faves ur det amerikanska köket. Så nu tänkte jag istället ge lite tips från andra sidan jorden, nämligen Asien
Rosé- och grönpepparbiffar. Goda pepparsmakande köttfärsbiffar fick bli dagens middag. Det är ett recept jag lagat till flera gånger så jag vet att det blir gott
Hej onsdag och lill-lördag. Finns det något godare än färsk fisk. Bor man som jag, på Sveriges framsida, förlåt västkusten så finns det få saker som slå pinfärsk fisk som tillagats med varsam hand
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.