Skala rotfrukter och potatis samt skär dem i bitar. Lägg dem i en kastrull och täck med vatten. Spara kokspadet från rotfrukterna och häll av det i en skål vid sidan
Söndag kväll närmar sig och här hemma står middagen och puttrar på spisen. Det blir bräserade fläskkotletter i skysås smaksatt med lingon och till det kokt mandelpotatis, gelé och gurka
Skölj vitkålenoch strimla den fint. Använder man färsk vitkål kan. GRYTA MED FLÄSKKORVOCHVITKÅL. I det här receptet använder vi färdigkokt fläskkorv, som är den som säljs mest nu för tiden
Gräddstuvad lever till höstmiddag Kycklinglever är väldigt billig, god och nyttig mat. Det är stor skillnad på den färska och de som finns att köpa frysta
Igår hamnade halva huvudet på våra tallrikar, det stod nämligen gräddstuvad sommarkål med knake på matsedeln och det hade vi båda sett fram mot sen i söndags
Ugnsbakad vitkål med umamismör och hasselnötter. Skär vitkålen i lite större bitar. När jag nu googlat lite så kallas ju umami den femte grundsmaken, sötma, sälta, surhet, beska och umami
Stuvad vitkål & spenat som vi åt till lax förra veckan, men som passar precis lika bra till kött. Förra veckan köpte jag skinkstek för att vi skulle göra skinksnitzel och då passade jag på att köpa två stycken, så den här veckan blev det något helt annat med skinkstek
Eller inte hela rätten, utan den sotade vitkålen. För det är ju kål, och enbart kål. Sotad vitkål. Ta bort de yttersta svarta kålbladen och skär i grova bitar
Börja med att skiva baconet och stek det knaprigt, hacka under tiden löken och persiljan. När baconet är knaprigt lägger du i löken så den får fräsa med tills den är mjuk, blank och fin i baconfettet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.