Jag har varit hemma hela veckan med dunderförkylning, så fruktansvärt tråkigt att inte orka göra något… Därför har det inte blivit så spännande mat heller, eftersom jag inte har varit speciellt hungrig
Halloj på er. Ännu en härlig vårdag till ända. Barnen har varit lite småförkylda idag så det har varit ganska lugnt här men jag avrundade kvällen med en härlig powerwalk i kvällssolen – underbart
Laga en god gratäng med smak både Sverige och Italien. 4 portioner. 300 g penne 1 msk olivolja 2 kycklingfiléer 3 dl kantareller eller annan god svamp 2 msk smör 2 vitlöksklyftor 5 dl matlagningsgrädde 10 soltorkade tomater i olja 1 dl hackad färsk basilika 100 g mozzarella, riven 50 g riven parmesan
DAGENS RECEPT 15-03-19. FLÄSKFILÉ MED PAPRIKARIS. Detta är en verkligt snabblagad och god rätt, utmärkt som bjudmat för den som har bråttom och inte kan planera så långt i förväg
Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Stek kycklingen i ugn om den inte är färdiggrillad och stek champinjonerna i lite smör/olja i panna. Blanda grädden och kryddan (efter smak) och häll sedan grädden + champinjonerna över den nästan färdiga kycklingen och ställ sedan in i ugnen i 200 grader ca 10 minuter
Igår tipsade jag er om en köttfärsrulle med vitkål. Den fyllningen är helt galet god och jag vill verkligen förtydliga att den går att använda på andra sätt än just i köttfärsrullen >> Ibland äter vi fyllningen som den är utan några extra tillbehör, det är krämigt och verkligen supergott