Kents kokbok.

Kents kokbok.

Janssons frestelse

Janssons frestelse

Ingredienser Portioner. 8 3 stora gula lökar 1 1/2 kg fast potatis 2 msk smör eller margarin (att steka i) 3 burkar ansjovisfiléer (à 100 g) 4 dl vispgrädde 2 dl mjölk 2 msk ströbröd 3 msk smör eller margarin (att klicka över) Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kalvstek med gräddsås och inlagd gurka

Kalvstek med gräddsås och inlagd gurka

Ingredienser Portioner. 4 Stek ca 1 kg kalvstek salt 1 gul lök 1 morot 1 msk olja 7 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning) 2 lagerblad 15 vitpepparkorn Sås 2 dl vispgrädde 1 msk majsstärkelse 2 msk smör salt Till servering inlagd gurka kokt potatis Lägg till i inköpslistan
Kalvstek

Kalvstek

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 1 1/2 kg kalvstek salt och peppar smör Olivolja
Rotfrukter i ugn

Rotfrukter i ugn

Gårdagens middag blev helstekt fläskytterfilé, rotfrukter i ugn och egen gräddsås. Så gott. Rotfrukter/grönsaker i ugn
Viltbiffar

Viltbiffar

500 gram viltfärs som älgfärs. 11,5 dl grädde. 10,5 gul lök. 11 dl ströbröd. 11,5 tsk salt. 12 krm svart- eller vitpeppar
Gryta med fläskytterfilé!

Gryta med fläskytterfilé!

Receptet i dag blir en gryta på fläskytterfilé, snabbt och gott… sätter bara lite extra sting på den