Gräddstuvadspenat Ta fram den djupfrysta spenaten och låt tina • Krama ur eventuell vätska • Fräs den finhackade vitlöken – eller schalottenlök om du inte gillar vitlök – i smöret • Tillsätt spenaten och rör om • Slå på grädden och låt puttra i några minuter • Riv citronzesten över • Smaka av med salt och peppar och servera direkt
Söndag kväll närmar sig och här hemma står middagen och puttrar på spisen. Det blir bräserade fläskkotletter i skysås smaksatt med lingon och till det kokt mandelpotatis, gelé och gurka
Det här mina vänner. Det är husmanskost at it’s best. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara
Stuvad spenat, panerad fisk och ägg. Jag har aldrig lagat detta själv och helt plötsligt för några dagar sen så blev jag jättesugen på stuvad spenat och ägg
När jag lade fram att vi skulle få spenatsoppa en dag denna veckan, rynkades det lite på näsan. Tillsätt lite vatten om du använder fryst spenat som jag gjorde
Skär broccolin i mindre bitar och häll i den och spenat tillsammans med löken. Spenat och broccolisoppa med räkkompott (ca 2 portioner). 200 g färsk bladspenat. 1 vitlöksklyfta 1 broccolihuvud 200 g färsk bladspenat
Gräddstuvad lever till höstmiddag Kycklinglever är väldigt billig, god och nyttig mat. Gräddstuvad Kycklinglever 450 gr färsk Kycklinglever 1 Svenskt Äpple 2 gula Lökar 5 dl Grädde ½ tärning Ekologisk Grönsaksbuljong 1 msk Japansk Soya Smör Salt och Vitpeppar Skölj av kycklinglevrarna i kallt vatten
Igår hamnade halva huvudet på våra tallrikar, det stod nämligen gräddstuvad sommarkål med knake på matsedeln och det hade vi båda sett fram mot sen i söndags
Fräs tillsammans med spenaten i olivolja i stekpanna. Strimla tomaterna och tillsätt till spenatröran. 4-6 PORTUGN 225°NÖDVÄNDIGHETERPAJDEG2 dl vetemjöl1 dl grahamsmjöl125 g rumsvarmt smör eller margarin2-3 msk iskallt vattenFYLLNINGca 350 g spenat1/2 rödlök1 vitlöksklyfta1/2 grönsaksbujongtärningca 10 soltorkade tomater1 burk marinerad fetaost (ca 150 g)ca 2 riven ost3 ägg3 dl matlagningsgrädesaltsvartpepparGÖR SÅ HÄRBlanda ihop pajdegen. ca 350 g spenat
spenat. Jag letade fram en påse spenat i frysen och resultatet blev. - en halv påse frusen spenat. Lägg spenaten i pannan, helst tinad, men det gick bra med frusen också, häll på grädden och låt koka samman
Så då blev det spenatsoppa. Tina spenaten om den varit fryst. Grovhacka spenat om den är färsk. Fräs spenat och lök i olivolja några minuter i en stor kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.